Bramborové noky s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s pancettou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20298 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1000 g | Brambory |
12 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Pancetta |
6 g | Šalvěj čerstvá |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
75 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 11g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pancetta, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso). |
2 | K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů. |
3 | Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme. |
4 | Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme. |
5 | Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C. |