Koktejl z tresčích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejl z tresčích jater
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20303 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer sterilovaný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Játra tresčí v oleji |
2 polévková lžíce | Kečup |
80 g | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
50 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 210,8mg |
Draslík | 154,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Majonéza, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Kečup, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejl z tresčích jater postup přípravy receptu:
1 | Okapaná tresčí játra, celer a papriku nakrájíme na hranolky, uvařená vejce nakrájíme na větší kousky. Přidáme okapaný hrášek, vše rozdělíme do 4 koktejlových sklenic vyložených omytými listy salátu. |
2 | Koktejl přelijeme majonézou rozmíchanou s kečupem, kořením, cukrem, solí a citronovou šťávou. |
3 | Ozdobíme dílkem omytého citronu a podáváme. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.