Sýrový nákyp s rýží a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp s rýží a šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20336 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 73,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový nákyp s rýží a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka. |
2 | Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. |
3 | Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem. |