Rybí vývar s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar s bílým vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20346 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Kapr obecný |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
2 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Polévkové kostky Vitana, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra včetně hlavy omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a vsypeme koření. Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme asi 30 minut. |
2 | Polévku přecedíme, maso obereme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme zpět do polévky, přilijeme víno a rozdrobíme kousek masoxu. Polévku ohřejeme téměř k varu. |
3 | Podáváme s kostičkami nasucho opečené žemle. |