Rybí polévka s rajčaty a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s rajčaty a rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20347 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Petržel kořen |
400 g | Rajčata |
50 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 887,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Petržel kořen, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s rajčaty a rýží postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu a 1/2 cibule vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a povaříme 10 minut. Potom přidáme očištěné a omyté porce kapra a vaříme doměkka asi 15 minut. |
2 | Rybu vyjmeme, vývar přecedíme, maso obereme z kostí a spolu se zeleninou nakrájíme na kostičky. |
3 | Omytá rajčata a zbylou cibuli nakrájíme, zalijeme 100 ml vroucí vody, podusíme pod pokličkou 10 minut a prolisujeme. |
4 | Do vývaru zavaříme propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka. Přidáme prolisovaná rajčata, nakrájené maso a zeleninu a povaříme 2 minuty. |
5 | Polévku odstavíme z plotny a ochutíme paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisladíme. Při podávání posypeme nakrájenou pažitkou. |