Vejce v křenovém krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v křenovém krému
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20380 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 251,8mg |
Draslík | 185,7mg |
Vláknina | 365,0mg |
Vitamín A | 336,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Křen, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v křenovém krému postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme a řeznou plochou dolů položíme na talířky. |
2 | Majonézu smícháme s jogurtem, nastrouhaným křenem, hořčicí, paprikou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na vejce a podáváme. |
Co s tolika vejci po velikonocích?První chuťovka uspěla. Dobrý nápad. Použijem nejen k vejcím, ale i k masu.