Recept

Krůtí maso na víně se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krůtí maso na víně se žampiony 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20415

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Krůtí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
1% Sacharidy 3 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 302 mg
61% Bílkoviny 34 g

Krůtí maso na víně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.

2

Očištěné, na plátky nakrájené žampiony spolu se lžičkou citronové šťávy a špetkou soli podusíme na másle.

3

Když je maso měkké, odstraníme pokličku, přidáme žampiony a krátce podusíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept