Šunkové závitky se zeleninovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové závitky se zeleninovou majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20441 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Majonéza |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 117,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šunkové závitky se zeleninovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a celer jemně nastrouháme a smícháme s majonézou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Směs dobře promícháme. |
2 | Plátky šunky potřeme připravenou majonézou a stočíme do závitků. |
3 | Podáváme ozdobené hoblinkami másla, dílky rajčete a snítkou petrželky. |