Bucatini all'amatriciana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini all'amatriciana
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20489 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule |
12 ml | Olej olivový |
150 g | Pancetta |
6 g | Petržel - nať |
600 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
30 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Bucatini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 21g |
Draslík | 342,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Petržel - nať, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini all'amatriciana postup přípravy receptu:
1 | Odkrojený tuk z pancetty necháme na pánvi vysmažit, poté přidáme pancettu pokrájenou na kostičky a osmahneme. Přimícháme pokrájenou cibuli, česnek a chilli, vše za stálého míchání smažíme na oleji půl minuty. Osolíme a opepříme, přidáme pokrájená rajčata. Omáčku necháme povařit do zhoustnutí. |
2 | Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme přelité omáčkou, posypané petrželí a strouhaným parmezánem. |