Krůtí ragú v pivní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí ragú v pivní omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule červená |
400 g | Fazolky mražené |
500 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Vývar drůbeží |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 787,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazolky mražené, Krůtí prsa, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí ragú v pivní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty. |
3 | Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem. |
4 | Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou. |