Vepřová panenka na koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka na koňaku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
100 ml | Martell cognac |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka na koňaku postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou panenku zalijeme koňakem a necháme nejméně 1 hodinu marinovat. |
2 | Potom maso nakrájíme na nudličky a spolu s plátky česneku zprudka opečeme na části oleje. Přidáme očištěný chřest, oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a přilijeme trochu sójové omáčky. Vše znovu osmahneme. |
3 | Očištěnou, na silnější kolečka nakrájenou cuketu opečeme na oleji, přidáme omytá, nakrájená rajčata, rozmarýn a nakonec loupaná rajčata. Chvíli povaříme a podáváme k hotovému masu. |