Plněné přímořské artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné přímořské artyčoky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20649 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
3 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 217g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 217g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 240,7mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné přímořské artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu. |
2 | Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny. |
4 | Uvařené artyčoky vyndáme na talíř. |
5 | Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme. |