Celerová omáčka po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová omáčka po anglicku
Celerová omáčka po anglicku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20672 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
500 g | Celer bulvový |
20 g | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 565,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Celer bulvový, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová omáčka po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Celerové hlávky očistíme, omyjeme, lehce pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme pár omytých a posekaných celerových listů, cibuli nakrájenou na čtvrtky, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 30 minut doměkka. |
2 | Hrnec odstavíme a celer propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme bešamelovou omáčku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Je-li omáčka řidší, vaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila. Podle chuti okořeníme pepřem a solí. |