Jednoduchý recept

Celerová omáčka po anglicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20672
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 ml Bešamel
500 g Celer bulvový
20 g Celer - nať
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
5% Sacharidy 19 g
22% Tuky 16 g
50% Sodík 993 mg
13% Bílkoviny 7 g

Celerová omáčka po anglicku postup přípravy receptu:

1

Celerové hlávky očistíme, omyjeme, lehce pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme pár omytých a posekaných celerových listů, cibuli nakrájenou na čtvrtky, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 30 minut doměkka.

2

Hrnec odstavíme a celer propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme bešamelovou omáčku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Je-li omáčka řidší, vaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila. Podle chuti okořeníme pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept