Chlebová omáčka po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová omáčka po anglicku
Chlebová omáčka po anglicku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20678 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
5 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Hřebíček, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová omáčka po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme natrhaný čerstvý bílý chléb, přidáme máslo, sůl a celou cibuli, do které jsme napíchali celé hřebíčky. Bude se nám potom lépe vyndávat. |
2 | Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme z ohně, vyndáme cibuli s hřebíčkem a metlou omáčku dobře promícháme, aby byla krémová. Můžeme použít šlehač. Nakonec vmícháme smetanu. |
3 | Omáčka je vhodná k pečené drůbeži. |