Tagliatelle s ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s ragú
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20786 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
220 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Játra kuřecí |
60 g | Máslo čerstvé |
185 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Oregano sušené |
90 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
220 g | Vepřové maso mleté |
125 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 13g |
Draslík | 717,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pancetta, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s ragú postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa. |
2 | Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit. |
3 | Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla. |
4 | Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem. |