Tuňák s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s fazolemi
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20808 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule červená |
400 g | Fazole bílé |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
24 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Fazole bílé, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit. |
2 | Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit. |
3 | Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme. |