Citronové gelato - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové gelato
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20838 |
Kategorie: | Zmrzlina ovocná |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
24 ml | Citronová šťáva |
110 g | Cukr krupice |
500 ml | Mléko polotučné |
36 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 323,4mg |
Draslík | 34,3mg |
Vláknina | 261,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové gelato postup přípravy receptu:
1 | Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře rozšleháme metlou. |
2 | Celou směs dáme opět vařit. Pečlivě mícháme až do konzistence hustého krému, který drží na vařečce. Nesmí procházet varem! |
3 | Uvařený krém smícháme s citrónovou šťávou a smetanou a necháme na ledu vychladnout. |
4 | Máme-li zmrzlinovací strojek, postupujeme dle pokynů výrobce. |
5 | V mrazáku zmrzlinu připravíme tak, že krém každých 30 minut rozšleháme až do získání nadýchané zmrzliny. |