Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20890

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 505kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
28% Sodík 561 mg
9% Bílkoviny 5 g

Květáková čorba postup přípravy receptu:

1

Omytý celý květák uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, přidali pár kapek citronové šťávy a 1/2 lžičky mletého kmínu. Uvařený květák vytáhneme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, košťál pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Uděláme si z oleje a mouky světlou jíšku, kterou pomalu vmícháme do vařící polévky a vše vaříme ještě 10 minut. Polévku odstavíme, zamícháme do ní sladkou smetanu a podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept