Burek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burek
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21032 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
masová směs | |
---|---|
3 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
těsto | |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
70 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 178,7mg |
Draslík | 438,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burek postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl. |
2 | Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout. |
3 | Mezitím si připravíme těsto. |
4 | Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby. |
5 | Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů. |
6 | Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout. |
7 | Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů. |
8 | Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin. |
9 | Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby. |
10 | Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou. |
11 | Před dopečením burek potřeme olejem. |