Mandlové šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové šátečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2104 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
130 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 92,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové šátečky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo smícháme s moukou, jedním vejcem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi 4 hodiny v chladu. |
2 | Utřeme jedno syrové vejce s cukrem, přidáme vařené prolisované žloutky a mleté mandle. |
3 | Těsto rozválíme na plát a krájíme čtverečky, které plníme směsí. |
4 | Čtverečky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky, okraje stlačíme, aby směs nevytekla. |
5 | Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. |