Skopová pečeně s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová pečeně s bramborem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kg | Skopová kýta |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 920,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová pečeně s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu. |
2 | Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem. |
3 | Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory. |
4 | Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení. |
5 | Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut. |
6 | Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku. |