Selátko pečené s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selátko pečené s pivem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21090 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Sele |
2 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 4,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Sele mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selátko pečené s pivem postup přípravy receptu:
1 | Sele očistíme, zbavíme vnitřností a dobře omyjeme. |
2 | Rozpustíme sůl ve vodě a touto vodou celé sele potřeme a necháme hodinu stát. |
3 | Do velkého pekáče vložíme namaštěná dvě dřívka, na ně položíme sele břichem dolů. |
4 | Sele podlijeme horkou vodou - voda by měla být v pekáči asi 1 cm vysoko. |
5 | Sele vložíme s pekáčem do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 220°C. |
6 | Během pečení sele často potíráme pivem, sádlem a výpekem. |
7 | K hotovému selátku podáváme chléb, sladkokyselou okurku nebo kysané zelí. |