Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Černá buchta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2110

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
300 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
0,3 l Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Rum
100 g Tuk Hera jedlý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
17% Sacharidy 61 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 27 mg
13% Bílkoviny 8 g

Černá buchta postup přípravy receptu:

1

Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny.

2

Přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, citronovou kůru, kakao a rum.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.

4

Nalijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Černá buchta
Běžná rodinná buchta k odpolední kávě.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept