Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21128

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
200 g Bageta
50 ml Olej olivový extra panenský
90 g Olivy zelené
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
200 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
9% Sacharidy 34 g
36% Tuky 27 g
63% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Pan bagna postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme náplň. Vejce vaříme 12 minut v osolené vodě a poté je prudce zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka.

2

Řezy z ančoviček (sardelí) necháme okapat, a pokud jsou příliš velké, tak je podélně rozpůlíme. Tuňáka rozdrobíme na kousky, olivy vypeckujeme a rozpůlíme.

3

Silnou bagetu podélně rozřízneme zoubkovaným nožem, z horního i spodního dílu vydlabeme asi 1 cm středu, okraj ponecháme. Obě poloviny důkladně potřeme olivovým olejem.

4

Na připravené bagety naneseme tapenádu. Na spodní polovinu rozložíme listy salátu, postupně nanášíme vrstvu koleček vařených vajec, koleček rajčat, oliv, ančoviček a tuňáka. Prokládáme salátovými listy, které pokapáváme olivovým olejem. Náplň může být libovolně vysoká.

5

Přiklopíme druhou polovinou bagety a pevně přitiskneme. Pevně zavineme do potravinářské folie, zatížíme a dáme do ledničky, kde necháme několik hodin chladit. Před podáváním rozřízneme bagetu na čtvrtky, případně převážeme provázkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept