Studený tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený tuňák
Studený tuňák
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 26 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21152 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Koriandr celý |
2 ks | Mrkev kořen |
225 ml | Ocet vinný |
225 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 514,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička sušená, Koriandr celý, Ocet vinný, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený tuňák postup přípravy receptu:
1 | Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na pánvi zahřejeme 4 lžíce oleje, vložíme rybí maso a při střední teplotě opékáme z obou stran podle chuti (vždy 2 minuty pro střední propečení a 4 minuty pro důkladné propečení). Maso z pánve vyjmeme a osušíme papírovými utěrkami. |
2 | Přidáme na pánev zbývající olej a zahřejeme. Vložíme cibuli pokrájenou na kolečka a za občasného míchání ji po dobu 8 minut opékáme doměkka. Pozor, cibule nám nesmí zhnědnout. |
3 | Přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev, natrhaný bobkový list, nakrájený česnek, ocet, drcené sušené chilli papričky, sůl a pepř. Opékáme zhruba 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi rozdrcená semena koriandru. |
4 | Jakmile steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak pak rozdělíme na 4 nebo 5 větších kousků. Kousky vložíme do mísy a přidáme na pánvi připravenou směs. Velmi opatrně vše promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo. |
5 | Necháme zcela vychladnout a nejméně na 24 hodin vložíme do lednice. V lednici vydrží až 5 dnů. Před podáváním necháme prohřát na pokojovou teplotu a ozdobíme nakrájenou petrželkou. |