Recept

Krevetové špízy s rajčatovou salsou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21164

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Krevety tygří - loupané
3 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 dl Olej olivový
130 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 33 g
10% Sodík 193 mg
78% Bílkoviny 44 g

Krevetové špízy s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Panenský olivový olej (125 ml), citronovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky, ocet aceto balsamico a pepř důkladně v misce ušleháme. Připravenou marinádu odložíme.

2

Z krevet odlomíme hlavičky a krunýře, ocásky jim na ozdobu ponecháme. Na hřbetní straně krevety nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku. Připravené krevety vložíme do marinády a promícháme. Vše uložíme na 15 minut do lednice.

3

Mezitím si připravíme salsu. Rajčata oloupeme a vydlabeme. Papriky zbavíme slupky a semen a spolu s rajčaty nadrobno nakrájíme. Přidáme nakrájené bílé části z jarních cibulek, 1 lžíci panenského olivového oleje, ocet aceto balsamico a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Krevety navlékneme na grilovací jehly a potřeme připravenou marinádou. Grilovací rošt potřeme olejem a rozložíme na něj špízy. Pod předehřátým grilem je grilujeme asi 1 minutu, poté je obrátíme a grilujeme další 1,5 minuty, až změní barvu.

5

Natrháme si lístky bazalky a smícháme se salsou. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept