Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21192

Ingredience

100 g Celer bulvový
150 g Cibule
60 g Mrkev kořen
250 g Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
100 g Rýže loupaná
300 g Skopové maso přední
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřové maso libové
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
10% Sacharidy 35 g
97% Tuky 73 g
41% Sodík 818 mg
51% Bílkoviny 29 g

Trácký džuveč postup přípravy receptu:

1

Omyté maso pokrájíme na kousky, rozehřejeme si sádlo a maso na něm opečeme za všech stran. K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev s celerem pokrájené na kostičky. Promícháme, přidáme 1 dl vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Rýži dáme vařit do osolené vody a scedíme ji, když je uvařena jen napůl.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu rajčat přidáme k měkkému masu, které osolíme, opepříme a vaříme do doby, než se vyvaří tekutina. Potom teprve maso se zeleninou smícháme s rýží, přidáme proužky papriky, zbývající část rajčat a promícháme.

3

Celou směs dáme do zapékací mísy, zalijeme 1 dl vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept