Džuveč s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč s hroznovým vínem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hroznové víno |
200 g | Jehněčí maso |
200 g | Lilek |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Telecí plec |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso libové |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 303,9mg |
Draslík | 745,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hroznové víno, Lilek, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova. |