Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21195

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
750 g Lilek
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 142kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 10 g
28% Sodík 569 mg
63% Bílkoviny 35 g

Kapama s lilkem postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso osušíme a nakrájíme na větší kusy. Pokrájíme nadrobno cibuli a v hlubší pánvi ji krátce orestujeme na rozehřátém olivovém oleji(1,5 dl). K cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, Vše promícháme, přidáme vodu a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím si oloupeme lilek, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1/2 hodiny "vypotit", tak se zbavíme pálivé chuti. Potom lilek omyjeme, osušíme a obalíme v mouce.

2

Obalená kolečka lilku osmažíme v druhé pánvi z obou stran na rozpáleném oleji (1,5 dl), potom ho přidáme k masu, promícháme a dusíme do doby, až maso bude měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept