Ratatouille s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ratatouille s bylinkami
Ratatouille s bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21212 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kudrnka |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 738,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ratatouille s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. |
2 | V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme. |
Poznámka
Pokrm lze servírovat studený i teplý. Pro obměnu jej lze doplnit kuskusem.