Penízky z čedaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penízky z čedaru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 21221 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 527,1mg |
---|---|
Cholesterol | 60,3mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 840,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penízky z čedaru postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do mísy, přidáme strouhaný sýr, sůl a chilli. V jiné míse ušleháme změklé máslo do pěny, přidáme sypké ingredience a hmotu na vále posypaném moukou řádně vypracujeme. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 3 cm, zabalíme do fólie a necháme v chladničce 1-2 hodiny odpočinout. |
2 | Připravíme si 2 plechy, které vymažeme tukem a troubu předehřejeme na 180°C. Ztuhlé těsto krájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm a klademe na plech. Pečeme zhruba 15 minut. Hotové placičky necháme vychladnout na sítu. |