Vývar s perlovými kroupami a locikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s perlovými kroupami a locikou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21232 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
160 g | Ječné kroupy |
120 g | Kuřecí prsa |
100 g | Locika salátová |
30 g | Máslo čerstvé |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 150,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Locika salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s perlovými kroupami a locikou postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar přivedeme k varu. Lociku nakrájíme na proužky a 2 minuty podusíme na másle. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a spolu s locikou vložíme do vroucího vývaru. Přisypeme perlové kroupy a vaříme 20 minut. Podáváme v polévkové míse. |