Jednoduchý recept

Drůbeží vývar se sýrovými knedlíčky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 21241

Ingredience

125 g Mouka polohrubá
130 g Máslo čerstvé
25 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sýr Parmezán
125 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
45% Sodík 892 mg
19% Bílkoviny 11 g

Drůbeží vývar se sýrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme měkký sýr, rozměklé máslo, žloutky, mouku a smetanu, osolíme a vše spolu dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Lžičkou tvarujeme malé knedlíčky, které zavařujeme ve slané vodě 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. Knedlíčky vložíme do pekáčku v jedné vrstvě, pokapeme rozpuštěným máslem, zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v horké troubě 10 minut.

2

Do talíře vložíme 4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept