Humrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrová polévka
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21271 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
300 g | Humr |
50 ml | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže dušená |
10 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 44,6mg |
Draslík | 179,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Humr, Rýže dušená, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut. |
2 | Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut. |
3 | Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme. |
4 | Podáváme v polévkové míse. |