Jednoduchý recept

Celerové pyré se smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 21276

Ingredience

200 g Brambory
500 g Celer bulvový
1 l Hovězí vývar základní
150 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
50 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 432kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 6 g
22% Sodík 431 mg
8% Bílkoviny 5 g

Celerové pyré se smetanou postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Celer scedíme a necháme okapat.

2

Kousky celeru vsypeme do hrnce, přidáme dvě lžíce másla, zakryjeme a necháme na másle dusit na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a zeleninu rozmixujeme. Vznikne hustší kaše, kterou naředíme horkým mlékem a vmícháme ještě smetanu.

3

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept