Rajčata sušená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata sušená v troubě
Rajčata sušená v troubě
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21321 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kg | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 790,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata sušená v troubě postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme z nich semena. Semena již nepoužijeme. Pokud jsou rajčata hodně velká, můžeme čtvrtky ještě rozpůlit. |
2 | Pečící plech vysypeme mořskou solí a slupkou dolů na ni rozložíme připravená rajčata. Sušíme je v předehřáté troubě na 120 °C zhruba 2,5 hodiny, dokud nezačnou okraje hnědnout. Dužnina rajčat musí být vysušená, ale zároveň vláčná. Délka sušení je různá, podle velikosti rajčat. Zhruba po 1,5 hodině sušení je každých 30 minut kontrolujeme. |
3 | Vysušená rajčata vložíme na mísu a necháme zcela vychladnout. Poté je vložíme do sklenice o objemu 250 ml, zalijeme olivovým olejem aby byla ponořená a sklenici důkladně uzavřeme. Takto je v lednici můžeme skladovat až 2 týdny. |
Poznámka
Sušená rajčata jsou výborná s mozzarellou. Dokážou vylepšit chuť mnoha pokrmům, například rajčatové omáčce.