Vepřový bůček vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček vařený
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21329 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 g | Hřebíček |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
3 kávová lžička | Petržel kudrnka |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 219,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Ocet vinný, Pepř černý celý, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček vařený postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme do kastrolu a přidáme mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, hřebíček, snítky petržele a vinný ocet. Přivedeme k varu, posbíráme vzniklou pěnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 - 2 hodiny. |
2 | Uvařené maso necháme okapat a trochu zchladnout, vložíme do mísy a zakryjeme alobalem. Pod alobalem necháme až do úplného vychladnutí. |
3 | Studené maso nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme s ostrou anglickou hořčicí a octem. Studené maso má další možnosti konzumace - nakrájené na kostičky lze přidat do míchaných vajec nebo omelety, silné plátky lze potřít hořčicí a obalit ve strouhance, smažit nebo grilovat a podávat teplé.