Recept

Tmavá perníková kolečka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21343

Ingredience

1 hrst Cukr krystal
4 polévková lžíce Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kardamom
150 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 125 mg
10% Bílkoviny 6 g

Tmavá perníková kolečka postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.

2

Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.

3

Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.

4

Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.

5

Hotová kolečka klademe na připravený plech.

6

Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept