Jednoduchý recept

Lusková polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21497

Ingredience

1 kg Fazolové lusky zelené
1 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
12% Sacharidy 43 g
62% Tuky 46 g
15% Sodík 292 mg
34% Bílkoviny 19 g

Lusková polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.

2

Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.

3

Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.

4

Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.

5

Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.

6

Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept