Jednoduchý recept

Bramboráčky s petrželí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 56 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21624

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
9% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 463 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bramboráčky s petrželí postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

2

Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.

3

Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.

Poznámka

Bramboráčky můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept