Recept

Telecí maso zapečené s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21633

Ingredience

4 polévková lžíce Bešamel
200 g Chřest sterilovaný
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
300 g Telecí kýta
300 g Telecí plec
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 119kJ
1% Sacharidy 4 g
15% Tuky 11 g
26% Sodík 517 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí maso zapečené s chřestem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na 8 menších medailonků, naklepeme je, osolíme a opepříme. Omytou telecí plec umeleme, vložíme do misky a promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, muškátovým květem, vejcem, strouhankou a smetanou. Ze směsi vytvarujeme malé medailonky. Obojí maso zlehka opečeme na másle a vložíme do zapékací mísy. Povrch masa obložíme sterilovaným chřestem a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek a nastrouhaný sýr. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.

2

Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept