Recept

Srnčí řízky v zeleninové směsi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21638

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary
40 g Máslo čerstvé
1 ks Okurky nakládané
50 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
2% Sacharidy 8 g
35% Tuky 26 g
125% Sodík 3 g
85% Bílkoviny 48 g

Srnčí řízky v zeleninové směsi postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, slabě potřeme olejem a opepříme. Vložíme do porcelánové misky a necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.

2

Řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

3

Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Po zpěnění vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, okurku a nasekané kapary, vše ještě osmahneme a směs poklademe na řízky. Ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept