Recept

Rýžová kaše s citronem a skořicí

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2167

Ingredience

1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
1 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
125 g Rýže loupaná
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Skořice mletá
12 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 131kJ
15% Sacharidy 54 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 32 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rýžová kaše s citronem a skořicí postup přípravy receptu:

1

Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit.

2

Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže a za stálého míchání zahříváme, dokud rýže nezhoustne. Na závěr přisypeme cukr, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo. Necháme jej rozpustit, vmícháme rozšlehané žloutky a znovu necháme zhoustnout na mírném ohni.

3

Citronovou kůru a skořici vyjmeme, kaši rozdělíme do misek, posypeme mletou skořicí a podáváme vlažnou nebo studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept