Jednoduchý recept

Zeleninový džuveč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21680

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cibule
300 g Fazolové lusky zelené
2 ks Feferony
1 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
500 g Paprika zelená
3 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 274kJ
8% Sacharidy 28 g
28% Tuky 21 g
21% Sodík 416 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninový džuveč postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.

3

Feferonky, rajčata a zelené fazolky omyjeme a vše pokrájíme na kostky.

4

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v pekáči na olivovém oleji.

5

Přidáme k ní všechnu pokrájenou zeleninu, posypeme solí, mletou paprikou a posypeme nasekanou zelenou petrželku.

6

Přilijeme trochu vody, vše promícháme a dáme do horké trouby zapéct.

7

Pečeme při 190°C.

8

Pečeme do doby, až zelenina změkne a voda se vyvaří.

9

Zelenina by měla zůstat šťavnatá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept