Pěna z kuřecích jatýrek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z kuřecích jatýrek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21723 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Játra kuřecí |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Šalotka |
60 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 130,5mg |
Vláknina | 98,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z kuřecích jatýrek postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky pokrájenou slaninu, kuřecí játra, pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Osolíme a opepříme. Opékáme 5 minut a stáhneme z ohně. Přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. |
2 | Podáváme s bílým pečivem. |