Jednoduchý recept

Vaječná pěna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21725

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
15 g Sardelová pasta
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
0% Sacharidy 1 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 81 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vaječná pěna postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a vyjmeme žloutky.

2

Uvařené žloutky vidličkou rozmělníme, přidáme sardelovou pastu, postupně přimícháme měkké máslo, nakonec přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. Dáme do lednice vychladit.

3

Sardelovou pastu můžeme nahradit jinými příchutěmi. Například ančovičkami, uzeným lososem a podobně.

4

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept