Vaječná pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pěna
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21725 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
15 g | Sardelová pasta |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 280,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pěna postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a vyjmeme žloutky. |
2 | Uvařené žloutky vidličkou rozmělníme, přidáme sardelovou pastu, postupně přimícháme měkké máslo, nakonec přilijeme smetanu a šlehačem vyšleháme do pěny. Dáme do lednice vychladit. |
3 | Sardelovou pastu můžeme nahradit jinými příchutěmi. Například ančovičkami, uzeným lososem a podobně. |
4 | Podáváme s pečivem. |