Rajčatová omáčka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s krevetami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
400 g | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 229,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička sušená, Ocet jablečný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané krevety zbavíme černých žláz na hřbetu, opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme čerstvou bazalku a 1 stroužek česneku. Olivy vypeckujeme a rozčtvrtíme. |
2 | Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme česnek a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme za stálého míchání při střední teplotě další 3 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté a růžové. Přidáme čerstvá i sušená rajčata a krátce podusíme, sundáme z plotny a přidáme olivy, bazalku a ocet. Osolíme, opepříme a vše zamícháme. |