Hummus se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hummus se zeleninou
Hummus se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21758 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
115 g | Baby kukuřice |
20 g | Česnek |
3 plátek | Chléb Pita |
60 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 špetka | Kmín římský |
1 ks | Mrkev kořen |
2 g | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
60 g | Sezamová pasta |
20 g | Sezam - semena |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 387,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Česnek, Chléb Pita, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Kmín římský, Paprika červená, Sezamová pasta, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hummus se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě propláchneme cizrnu a necháme ji důkladně okapat. Do mixéru prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu, vodu, sezamovou pastu a římský kmín a vše umixujeme do hladké hmoty. |
2 | Baby kukuřici uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou, okapeme a podélně rozkrojíme na půlku. Omyjeme mrkev a červenou papriku a nakrájíme na slabé plátky. |
3 | Pita chléb nakrájíme na větší trojúhelníky, které potřeme olivovým olejem a posypeme sezamem. Upečeme v troubě dozlatova a dokřupava, rozdělíme na talířky. Hummus (cizrnovou pastu) servírujeme ve větší míse, jejíž okraje obložíme zeleninou. |