Salát z červeného zelí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s jablky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21800 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr moučkový |
40 g | Hořčice |
3 ks | Jablka |
150 ml | Ocet vinný |
1200 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Ocet vinný, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí s jablky postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky. Vezmeme mísu, nalijeme do ní vodu, přilijeme ocet, přidáme špetku cukru a promícháme. Do mísy s vodou ponoříme proužky zelí tak, aby byly zcela ponořené. Necháme marinovat několik hodin, nejméně 2 hodiny. |
2 | Scedíme a necháme okapat. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé srpečky. Přisypeme k zelí a vmícháme 2 lžíce pikantní hořčice. Podáváme vychlazené. |